Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
left right close

Surján László

> Hungría > Políticos > Fidesz - Magyar Polgári Szövetség > Surján László
Surján László está listo para su opinión, el apoyo y voto. Votación en línea!
Fidesz
 
foto László Surján

László Surján - para

Magyar orvos, patológus, politikus, népjóléti miniszter. | A Hungarian politician and physician, MEP with the Hungarian Civic Party (Fidesz).
 NO! László Surján

László Surján - contra

Kattintson, ha nem támogatjak Surján László. Mondd, miért. | Click, if you do not support László Surján. Say why.

Los resultados de las elecciones en línea en pro "László Surján" en el gráfico

graph
> Surján László >

Biografía

[+] aňadir

HUN:

 

Surján László (Kolozsvár, 1941. szeptember 7.) magyar orvos, patológus, politikus, népjóléti miniszter.

 

Politikai pályafutása

Közéleti pályafutása 1987-ben indult, amikor a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnökhelyettesévé választották. 1989-ben a Kereszténydemokrata Néppárt alapító tagja, ill. programbizottságának elnöke volt. Az 1990-es országgyűlési választáson nem szerzett mandátumot. Miután megalakult az Antall József vezette új kormány, a miniszterelnök Surjánt kérte fel népjóléti miniszterének. Ugyanebben az évben Keresztes Sándort, a KDNP addigi elnökét kinevezték vatikáni nagykövetnek, így lemondott párttisztségéről és országgyűlési mandátumáról is. Mindkét pozíciót Surján vette át.

 

Miniszteri tisztségét a Boross-kormány alatt is megtartotta. Az 1994-es országgyűlési választáson pártja budapesti területi listájáról szerzett mandátumot. A ciklus alatt az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke volt.

 

1995-ben távozott a KDNP elnöki pozíciójáról, utódja Giczy György lett. Bár 1996-ig a párt alelnöke, ill. frakcióvezető-helyettese volt, a párt két szárnya közötti erősödő konfliktus 1997-ben csúcsosodott ki, amikor a Surján-féle szárnyat kizárták a pártból és a frakcióból. A kizárt tagok rövid független képviselői munka után átléptek a Fidesz-frakcióba. Az ezekből a tagokból alakult Magyar Kereszténydemokrata Szövetség alapító elnöke lett. 1998-ban a Szécsény központú Nógrád megyei 3. számú egyéni választókerületből szerzett fideszes jelöltként mandátumot. Ebben a ciklusban a külügyi bizottság alelnöke volt. 2000-ben az MKDSZ társelnökévé választották Harrach Péter mellett (ezt a posztot 2006-ig viselte). Egyéni sikerét 2002-ben sikerült megismételnie, majd a KDNP újjáalakulása után annak alelnökévé választották. A 2004-es európai parlamenti választáson a Fidesz jelöltjeként szerzett mandátumot, emiatt lemondott országgyűlési képviselői pozíciójáról. 2009-ban újra mandátumot szerzett a Fidesz jelöltjeként. 2012 januárjában az EP alelnökévé választotta.

 

forrás

 

 

ENG:

 

László Surján (born on 7 September 1941 in Kolozsvár, (now Cluj-Napoca, Romania) is a Hungarian politician and Member of the European Parliament with the FIDESZ, Member of the Bureau of the European People's Party and sits on the European Parliament's Committee on Budgets. Surján is a substitute for the Committee on Regional Development and a vice-chair of the Delegation to the EU-Chile Joint Parliamentary Committee. He is a signatory of the Prague Declaration on European Conscience and Communism.

 

Political career

 • 1990-1995: Chairman of the Christian Democratic Party
 • 1995-1997 and since 2001: Vice-Chairman
 • 1992-1998: Vice-President of the EUCD (European Union of Christian Democrats)
 • 1994-1998: Chairman of the Employment Committee of the Hungarian Parliament
 • 1998-2002: Vice-Chairman of the Foreign Affairs Committee
 • 1990-1994: Minister of Welfare
 • 1999-2004: Deputy leader, Group of the European People's Party, Parliamentary Assembly of the Council of Europe
 • 2000-2001: Head, Hungarian delegation (1998-2002), Deputy Speaker, Hungarian Parliament
 • since 2004: Member of the European Parliament
 • Member of the bureau, EPP-ED group. (since 2004), Vice-Chairman of the Delegation for Relations with Chile
 • since 2012: Vice-President of the European Parliament

 

source

April 20, 2012

updated: 2013-11-05

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora.

Si este texto inclue una falta, unos informes incorrectos y Usted quiere corregir estos informes, tiene que escribir a nosotros. Usted nos puede escribir..


 
surján lászló felesége y otros...
load menu