Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
left right close

Novák Előd

> Hungría > Políticos > Jobbik Magyarországért Mozgalom > Novák Előd
Novák Előd está listo para su opinión, el apoyo y voto. Votación en línea!
Jobbik
 
foto Előd Novák

Előd Novák - para

Magyar nemzeti radikális ifjúsági vezető, a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik alelnöke. | A Hungarian politician, the deputy chairman of the Jobbik.
 NO! Előd Novák

Előd Novák - contra

Kattintson, ha nem támogatjak Novák Előd. Mondd, miért. | Click, if you do not support Előd Novák. Say why.

Los resultados de las elecciones en línea en pro "Előd Novák" en el gráfico

graph
> Novák Előd >

Biografía

[+] aňadir

HUN:

 

Novák Előd (Budapest, 1980. április 25.) nemzeti radikális ifjúsági vezető, politikus, országgyűlési képviselő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik alelnöke.

 

Politikai pályafutása

Amint betöltötte a 18. életévét, csatlakozott a MIÉP XI. kerületi szervezetébe, s az 1998-as országgyűlési választásokon annak egyik kampányfelelőse lett. Mivel a párt bejutott a törvényhozásba, annak parlamenti időszakában az Ifjúsági Tagozat országos elnökévé választották. A 2002-es választásokon Csath Magdolna kampányfőnökeként tevékenykedett.

 

A 2003. februári pártelnök-választás előtt mást javasolt elnöknek Csurka ellenében, aminek egyenes következménye volt, hogy MSZP-s ügynöknek nyilvánítva kizárták a pártból. A küldöttgyűlés jogszerűtlenségei miatt néhány társával bírósághoz fordult, mely megkésve bár, de neki adott igazat; 2005. szeptember 20-án jogerősen megsemmisítette Csurka újraválasztását.

 

Amikor a Jobbik megalakult, egyike volt az elsőként belépőknek. 2005. szeptember 26-án a Parlamentben tüntetett, mert a Fidesz, illetve Orbán Viktor – korábbi ígéreteivel szemben – Románia uniós csatlakozását feltétel nélkül megszavazta.

 

A Jobbik elsőként megalakult, budapesti XI. kerületi szervezetének alapítója volt, a kezdetek óta párhuzamosan a párt helyi „talpasaként” és országos szervezőjeként dolgozott. A Jobbik első komolyabb akciója a karácsonyi keresztállítás volt; a missziót ő indítványozta és szervezte meg. Később a párt főszervezője, majd szóvivője is lett, a 2006-os tüntetések során azonban egy nézeteltérés miatt lemondott mindhárom tisztségéről. Noha Vona Gábor felkérte alelnöknek, a 2006. november 25-ei tisztújításon nem indult. Csak a turulvédő akciócsoport vezetését folytatta, illetve az idő előrehaladtával ismét egyre több háttérmunkával bízta meg a vezetőség.

 

Jó párszor indult ellene rendőrségi eljárás, így csak a 2007-es évben három különböző ügyében állapította meg bíróság jogerősen, hogy törvénytelenül állították elő. Egyik fő résztvevője volt a kuruc.info által szervezett úgynevezett „hídblokádnak”, amikor is a kormány ellen tüntetők sikertelenül próbálták lezárni az Erzsébet hidat.

 

2009. október 24-én a Jobbik VI. kongresszusán a párt országos alelnökévé választották. A 2010-es országgyűlési választásokig Szegedi Csanád magyarországi munkatársaként dolgozott, amíg a Jobbik országos listájának hetedik helyéről országgyűlési mandátumot nem szerzett.

 

forrás

 

 

ENG:

 

Előd Novák (born 25 April 1980) is a Hungarian politician and one of the deputy chairmen of the Jobbik - Movement for a Better Hungary. After the 2010 elections he was elected to the National Assembly of Hungary. He was a “local assistant” of Csanád Szegedi to the Member of the European Parliament in Brussels. Novák in five months received the salaries, although he is a eurosceptic who in January 2012 burned the European Union’s flag at anti-EU demonstration organized by Jobbik. His wife is Dóra Dúró.

 

source

April 29, 2012

updated: 2013-11-06

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora.

Si este texto inclue una falta, unos informes incorrectos y Usted quiere corregir estos informes, tiene que escribir a nosotros. Usted nos puede escribir..


 
, novák előd img y otros...
load menu