Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
left right

Detalles PLA

> Andorra > Partidos > Partit Liberal d'Andorra
 PLA  PLA
 PLA
El Partit Liberal d'Andorra va ser un partit polític conservador-liberal. | The Liberal Party of Andorra was a conservative-liberal political party in Andorra.
email
email

descripcion del candidato: 

PLA

CAT:

 

El Partit Liberal d'Andorra (PLA) és un partit polític andorrà defensor del lliure mercat i del conjunt de les idees liberals. Com a resultat de les eleccions del 4 de març de 2001 el partit aconseguí el 46,1% dels sufragis i 16 dels 28 escons, cosa que li dóna la majoria al Consell General d'Andorra. Altrament, en les últimes elecicons, que s'hi organitzaren per al 24 d'abril de 2005, el partit perdé 2 escons. De totes bandes, aquest resultat li permetia formar un nou govern. A les eleccions del 2009, sota la marca Coalició Reformista, va perdre el poder i va passar a mans del Partit Socialdemòcrata d'Andorra.

 

El partit va ser fundat per Marc Forné Molné el 1992, que el va presidir fins a novembre de 2005. Forné esdevingué cap de Govern el 1994. El 2005, Albert Pintat, actual president del partit, va succeir-lo com cap de Govern fins al 2009.

 

El Partit Liberal d'Andorra forma part de la Internacional Liberal i del Partit Europeu Liberal Demòcrata Reformista.

 

font

 

 

ENG:

 

The Liberal Party of Andorra (Catalan: Partit Liberal d'Andorra, PLA) was a centre-right, conservative-liberal, political party in Andorra. It was a member of the Liberal International and the European Liberal Democrat and Reform Party.

 

In the run up to the 2011 elections, the Liberal Party and the other members of the Reformist Coalition, with the exception of the Lauredian Union, formally merged to form Democrats for Andorra. The new party chose Antoni Martí as leader and won the election on a landslide with 20 of the General Council's 28 seats.

 

Founder: Marc Forné Molné

Founded: 1992

Dissolved: 2011

Merged into: Democrats for Andorra

Ideology: Conservative liberalism

 

source

December 10, 2009

updated: 2013-06-03

icon Partit Liberal d\'Andorra
icon Partit Liberal d\'Andorra

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora. Si este texto inclue una falta, unos informes incorrectos y Usted quiere corregir estos informes, tiene que escribir a nosotros. Usted nos puede escribir..

 
load menu