Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
left right

Biografía Marc Forné Molné

> Andorra > Políticos > Partit Liberal d'Andorra > Marc Forné i Molné
Marc Forné Molné Marc Forné Molné
Marc Forné Molné
Un polític andorrà. | An Andorran politician.
email

descripcion del candidato: 

Marc Forné Molné Biografía

CAT: 

 

Marc Forné Molné (La Massana, 30 de desembre de 1946) és un polític andorrà. Va ser cap de govern d'Andorra del 1994 al 2004. Va ser president del Partit Liberal d'Andorra fins a novembre de 2005. Professionalment es dedica a l'advocacia.

 

Durant els seus governs s'hi exerciren polítiques de marcat caràcter liberal, mantingué els imposts baixos i va evitar qualsevol deriva estatalista.

 

El 20 de desembre de 2010 va rebre la condecoració de la Gran Creu d'Isabel la Catòlica que li havia estat atorgada el 2006.

 

Biografia

Marc Forné nasqué el 1946 a la Massana, fill d'Antoni Forné Jou, un exiliat català, i d'una mare andorrana.

 

Va estudiar a la Universitat de Barcelona on es va llicenciar en dret el 1974. Entre 1969 i 1972 treballà com a funcionari al departament de Serveis Públics del Consell General de les Valls d'Andorra i a partir de 1974 féu carrera d'advocat compartint oficina amb el seu pare i el seu germà, especialitzant-se en dret criminal. El 1985 va adherir al Partit Liberal.

 

Ocupà el càrrec de director d'Andorra-7, un setmanari de la vall pirinenca que havia fundat el 1978, durant onze anys i fou president del Moto Club del Principat d'Andorra.

 

font

 

 

ENG:

 

Marc Forné i Molné (born 30 December 1946) was the Prime Minister of Andorra from 7 December 1994 to 27 May 2005. After 2 full terms, he was succeeded by Albert Pintat after he won the April 2005 election. He is a lawyer by profession, and was president of the Liberal Party of Andorra (Partit Liberal d'Andorra). The policy led by Marc Forné is inspired by liberalism and aims to maintain a low taxation level and avoid any statist drift.

 

source

February 7, 2013

updated: 2013-06-03

icon Marc Forné i Molné
icon Marc Forné i Molné

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora. Si este texto inclue una falta, unos informes incorrectos y Usted quiere corregir estos informes, tiene que escribir a nosotros. Usted nos puede escribir..

 
load menu