Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
left right

Biografía Joan-Enric Vives i Sicília

> Andorra > Políticos > Joan-Enric Vives i Sicília
Joan-Enric Vives i Sicília Joan-Enric Vives i Sicília
Joan-Enric Vives i Sicília
Un religiós català. L'actual bisbe d'Urgell, i d'ofici, Copríncep d'Andorra. | The current Bishop of Urgell, and ex officio Co-Prince of Andorra.
Príncipe heredero
email

descripcion del candidato: 

Joan-Enric Vives i Sicília Biografía

CAT:

 

Joan-Enric Vives i Sicília (Barcelona, 24 de juliol de 1949) és un religiós català que ostenta els títols de Bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra des del 2003 i el de l'Arquebisbe d'Urgell ad personam des del 2009.

 

Tot i que el Bisbat d'Urgell pertany a l'Arquebisbat metropolità de Tarragona, s'otorga el títol d'Arquebisbe d'Urgell ad personam per la singularitat d'aquest bisbat. El títol i dignitat d’Arquebisbe ad personam equipara el rang de Mons. Vives al dels altres Arquebisbes de l'Església Catòlica, que estan al front de les Diòcesis que són Arquebisbats.

 

Carrera eclesiàstica

Fou ordenat prevere a la seva parròquia natal, Santa Maria del Taulat de Barcelona, el 24 de setembre de 1974 i incardinat a l'arxidiòcesi de Barcelona. Fou nomenat bisbe titular de Nona i auxiliar de Barcelona el 9 de juny de 1993. Fou consagrat bisbe a la Catedral de Barcelona el 5 de setembre de 1993.

 

Nomenat bisbe coadjutord'Urgell el 25 de juny del 2001 prengué possessió del càrrec el 29 de juliol, en una celebració presidida per monsenyor Manuel Monteiro de Castro, nunci apostòlic a Espanya i Andorra. El dia 12 de maig del 2003, amb la renúncia per edat de l'arquebisbe Joan Martí i Alanís, el bisbe coadjutor Joan Enric Vives i Sicília fou nomenat bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra. El 10 de juliol del 2003 dugué a terme el jurament constitucional com a nou copríncep d'Andorra, a la Casa de la Vall, a Andorra la Vella. 

 

El 19 de març de 2010, el Papa Benet XVI va concedir-li el títol i la dignitat d'arquebisbe ad personam, (a títol personal).

 

Corol·lari

És el bisbe Secretari i portaveu de la Conferència Episcopal Tarraconense (des de 1997). Des de març de 2005 és el President de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola i membre de la seva Comissió Permanent. Ja era membre de la Comissió de Seminaris i Universitats des de 1993. Fou membre de la Comissió episcopal de Pastoral Social i encarregat de "Justicia y Paz" espanyola (2002-2005) i abans ho fou de la Comissió episcopal d'Ensenyament i Catequesi dins la Conferència Episcopal Espanyola (1993-2002). Els Bisbes de Catalunya li han encarregat els temes de Seminaris i Pastoral Vocacional (des de 1993) i Litúrgia (2004) i abans tingué l'encàrrec d'Ensenyament (1993-2002). És el Bisbe responsable del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya des de 2001. Té publicats algunes conferències i articles, és membre dels Patronats de diverses Fundacions al servei de l'atenció als ancians, als disminuïts psíquics i a l'educació cristiana, i ha estat guardonat amb la Medalla d'Honor de Barcelona el 1999.

 

font

 

 

ENG:

 

Archbishop Joan Enric Vives i Sicília (born 24 July 1949) is the current Bishop of Urgell, a Roman Catholic diocese, and ex officio Co-Prince of Andorra.

 

Vives i Sicília was born in 1949 in Barcelona as the third son of Francesc Vives i Pons and of Cornèlia Sicília Ibáñez, who were small retailers. He entered the seminary in 1965 and studied Humanities, Philosophy and Theology. In 1974 Vives was ordained a priest in his native parish Sta. Maria del Taulat de Barcelona. He was nominated Auxiliary Bishop of Barcelona (and Titular Bishop of Nona) in 1993 and Coadjutor Bishop of Urgell in 2001 by Pope John Paul II. On the retirement of his predecessor Joan Martí Alanis in 2003, he succeeded as Bishop of Urgell on 12 May 2003, and hence as Co-Prince of Andorra. On 10 July 2003 he carried out the constitutional oath as the new Co-Prince of Andorra at Casa de la Vall, Andorra la Vella. Vives i Sicília was elevated to the dignity of archbishop as a personal title by Pope Benedict XVI in March 2010.

 

source

February 7, 2013

updated: 2013-06-03

icon Joan-Enric Vives i Sicília
icon Joan-Enric Vives i Sicília

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora. Si este texto inclue una falta, unos informes incorrectos y Usted quiere corregir estos informes, tiene que escribir a nosotros. Usted nos puede escribir..

 
load menu