Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
Szijjártó Péter

Szijjártó is Orbánnal bukik majd

Szijjártó Péter 25%

button ElectionsMeter.com

„Szijjártó Péter jót nevetgélt pénteken. Miért is ne tette volna, a forradalmi kormány története legsikeresebb hetén van túl: a forint historikus rekordokat döntött, nem akad komolyan vehető hitelminősítő a világban, amely ne a bóvli kategóriába sorolná Magyarországot, s a remek alaptörvény is hatályba lépett. Meglehet azonban, hogy a politikus nem is e diadalsorozatnak örült. A miniszterelnök szóvivője ugyanis úgy röhögcsélt a kamerák kereszttüzében, mintha akkor értesült volna arról, hogy hiába tárgyal Simor András a kormányfői randevún, Orbán Viktor fogadott egy szögletzászlóban Simicska Lajossal, hogy a 350 forintos álomhatár fölé tudja küldeni az euróárfolyamot.” –írja Pető Péter a Népszabadságban.

 

A szerző szerint ez már azonban a fantasy műfajba sorolható. „Szijjártó azon kacagott, amit éppen spirituális vezetőjétől hallott. A Hvg.hu újságírója ugyanis a jegybankelnök és a miniszterelnök találkozója után arról érdeklődött Orbántól, felelősnek tartja-e magát a forint gyengülése miatt. Válaszként a miniszterelnök közölte: a jegybankelnök felelőssége nem merült fel. Az újságíró nem tágított, tovább kérdezett a felelősségről: „Nem a jegybankelnök úr, hanem ön, miniszterelnök úr”. Mire a Fidesz elnöke lényegében megismételte az előbbi választ.”

 

Pető Péter szerint e „cinikus farolás” fakasztott mosolyra Szijjártót. És ez nem lett volna másképp akkor sem, ha például Gyurcsányról kellene sajtótájékoztatót tartania. „Abban a nevetésben manifesztálódott mindaz, ami az Orbán-kormány: a gőg, a cinizmus, a felsőbbrendűségi tudat, az úri pimaszság, az alázat hiánya, a realitásoktó. független önimádó derű.”

 

Bővebben: Hírszerző (2012.01.09.)


eva -
Designarno spam

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora.

Detrás al votación: > Hungary > Políticos > Szijjártó Péter
 
load menu