Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
Réthelyi Miklós

Réthelyi Miklós megérkezett a semmibe

Réthelyi Miklós 50%

button ElectionsMeter.com

Réthelyi Miklós távozik. Hamar el fogjuk felejteni. Kálmán C. György írása.

 

Elbúcsúzik Réthelyi Miklós miniszter, akadémikus, professzor - és nagyon hamar el fogjuk felejteni. Részint azért, mert gyorsan (talán túlságosan is gyorsan) felejtünk manapság, aki nem tett vagy mondott kifejezetten borzalmas dolgokat - vagy akár ha később volt egy-két elfogadható, netán konciliáns gesztusa -, annak mindent (talán túlságosan sok mindent) megbocsátunk. Részint azért, mert Réthelyi semmi emlékezeteset nem tett; minisztersége alatt ugyan szabadon garázdálkodott Hoffman Rózsa, de az egészségügyben (legjobb indulatú értelmezésben) semmi lényeges nem történt, a kultúrában még kevésbé. Az akadémikus úrnak nagyjából annyi mondanivalója volt a kultúra ügyeiről, hogy igencsak kétes érveléssel „megvédte” Spirót és Kertész Imrét, és kegyesen a helyén hagyta Alföldit. Mondom: néhány nap, és már senki nem fog emlékezni rá, hogy ki felügyelte a Nefminek nevezett monstre-tárcát. És hogy ki volt a felelős azért, hogy mit is ír a kultúráról az új Széll Kálmán-terv.

 

„Alakult, kialakult, külterület” - elsősorban ezeket a szavakat dobja ki a kereső, ha az új Széll Kálmán tervből a „kult” betűsorra vagyunk kíváncsiak - óvatosságból, hogy ne csak a „kultúrát”, hanem a „kulturálist” is megtaláljuk.

 

Alig-alig tal&a. cute;ljuk.

 

Szerző: Kálmán C. György  

 

Bővebben: hvg.hu (2012. május 04.)


Danda77 -
Designarno spam

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora.

Detrás al votación: > Hungary > Políticos > Réthelyi Miklós
 
load menu