Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
Pelczné Gáll Ildikó

Az egységes európai társasági adóalap növelheti az ...

Pelczné Gáll Ildikó 44%

button ElectionsMeter.com

... Unió versenyképességét

 

Az egységes európai társasági adóalap növelheti az Unió versenyképességétAz Európai Parlament többsége mai plenáris ülésén támogatta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy egy uniós szintű, önkéntes, közös konszolidált társasági adóalap (KKTA) kerüljön bevezetésre. A Közös Konszolidált Társasági Adóalap irányelv az adóalap kiszámítását és arányos felosztását harmonizálja, de nem érinti sem az adó mértékét, sem a beszámolásra vonatkozó nemzeti szabályokat, használata ugyanakkor jelentősen növelheti az európai gazdaság versenyképességét.

 

Jelenleg a tagállamok különböző adóalapokat alkalmaznak, amelyek a gyakorlatban akár a foglalkoztatást és növekedést gátló kereskedelmi akadályok is lehetnek. A KKTA jelentős változást eredményezhet a társasági adózás terén, különösen a határokon átnyúló tevékenységet folytató vállalkozások esetén hozhatna akár jelentős javulást is, az igazgatási költségek és a bürokrácia csökkentése révén. Ezáltal összességében a belső piac hatékonyabbá válhatna és az uniós társaságok versenyképessége javulna, így az uniós piac globális vonzereje is nőhetne.

 

Az elfogadott jelentés egy olyan uniós adózási keretrendszert állapít meg a vállalatok társasági adóalapjának számításánál, amely konszolidált adóalap a forgalom, a munkaerő és az eszközök megfelelő súlya szerint kerül a tagállamok között arányos felosztásra. A jelentés kulcskérdése ez az arányos felosztási képlet, amelynek alapját képező adatok egyrészt a könyvelésben megtalálhatóak, másrészt jól jelzik a profitot, ugyanakkor gazdasági szempontból helytállónak, és költségvetési szempontból is méltányosnak kell lenniük. Ezért az irányelv a tagállamok számára lehetőséget biztosít arra, hogy adóhi. elek formájában, adóügyi ösztönzőket alkalmazzanak.

 

Bővebben: pelczne.fidesz-eu.hu (2012. 04. 19.)


martina -
Designarno spam

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora.

Detrás al votación: > Hungary > Políticos > Pelczné Gáll Ildikó
 
load menu