Políticos y elecciones, Votar libremente y participar en la democracia, Voto para el cambio, Referéndum en línea
Kereszténydemokrata Néppárt

Önálló-e a KDNP?

Kereszténydemokrata Néppárt 35%

button ElectionsMeter.com

Az MSZP kedden nehezményezte, hogy a KDNP külön alakulatként vehet részt az MTV pártokat bemutató műsorában és az OVB-hez fordult. A köztelevízió szerint azonban a KDNP önálló politikai tömörülés.

 

A Magyar Televízió munkatársai hétfőn este közjegyző és a pártok megbízottjainak jelenlétében sorsolták ki, hogy a médium által bemutatásra kerülő politikai szervezetek milyen sorrendben mutatkozzanak be.

 

A műsorokban az országos listát állító pártok kaptak időt, így a Jobbik, az LMP, az MSZP, a FIDESZ, a KDNP, a Civil Mozgalom, és az MDF.

 

Nyakó István szerint azzal, hogy a Magyar Televízió két külön pártként kezeli a Fideszt és a KDNP-t is - holott közös listán indulnak - az együttesen járó 25 perc helyett, összesen ötven percben fejthetik ki nézeteiket.

 

A szocialisták szóvivője szerint a vonatkozó törvény úgy szól, hogy közös lista esetén az ajánlástól az eredmény megállapításáig a jelölő szervezetet megillető jogosultságok és kötelezettségek szempontjából több alakulat is egy jelölő szervezetnek minősül.

 

A Magyar Televízió közleményben reagált Nyakó szavaira. A médium álláspontja az, hogy a KDNP önálló politikai tömörülés, beazonosítható egyéni jelöltekkel és programmal. „A jelölő szervezetek társulásának következményeit a törvény is felismeri, illetve megfelelően kezeli a bejutási küszöb duplájára emelésével. Az MTV Választási Irodájának vezetője úgy döntött, hogy ennek megfelelően biztosítja a szereplést a KDNP számára is” – tartalmazza a dokumentum.

 

A közmédium sajtóirodája felhívta a figyelmet, hogy az MTV e tekintetben az ORTT 2006-os ajánlása alapján jár el. „Ha bármelyik jelölő szervezet jogorvoslati kérelemmel fordul az OVB-hez, az MTV az OVB döntése alapján fog eljárni” – írja a közlem&. acute;ny.

 

A Magyar Szocialista Párt az Országos Választási Bizottsághoz fordult.

 

Forrás: fn.hu (2010. március 23.)


martina -
Designarno spam

ElectionsMeter no incurre en la responsabilidad de los comentarios. Usted tiene que escribir sus demandas o recuerdos al autor del argumento. Todos argumentos tienen que contener el nombre del usuario con el manantial original del texto. Es importar cumplimiento de ley a acodiga de justicias de autora.

Detrás al votación: > Hungary > Partidos > Kereszténydemokrata Néppárt
 
load menu